boczniak z cebulką

Boczniak z cebulką na chlebku pełnoziarnistym

Zdrowa przekąska, a nawet pełnowartościowy posiłek. Chlebek jest źródłem pełnoziarnistych węglowodanów, a grzyby są źródłem białka.

 

s

d

Składniki na 2 porcje:

  • 300 g boczniaka pokrojonego w paski,
  • sól i pieprz do smaku,
  • świeże zioła, u mnie 2 łyżki posiekanej w paseczki bazylii,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki masła klarowanego

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrój w paski i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone grzyby i smaż na wolnym ogniu pod przykryciem do odparowania wody z grzybów.
  2. Dopraw solą, pieprzem i świezymi ziołami.
  3. Smacznego!

 

H

 

Więcej pysznych przepisów na Manufaktura Ciastek

UDOSTĘPNIJ TEN WPIS

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.