baklazan_z_kurkuma2

Smażony bakłażan z kurkumą

Nie spodziewałam się, że bakłażan może smakować dobrze ze słodką nutką złamaną pikantniejszym smakiem kurkumy. Słodkość bakłażanowi dodaje nierafinowany olej kokosowy, który uwielbiam. Samą zaś potrawę wspaniale łączy mozarella, do tego świeże zioła, w tym moja ulubiona drobno posiekana kolendra.

Na 1 porcję obiadową potrzebujesz:manufaktura-full-2

  • 1 bakłażan,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 papryka,
  • 1 pomidor,
  • pół kulki mozarelli,
  • łyżka nierafinowanego oleju kokosowego,
  • pół łyżeczki kurkumy,
  • sól, pieprz,
  • świeża kolendra

Rozgrzej olej na patelni, pokrojonego w paski bakłażana smaż do miękkości razem z papryką. Dodaj posiekane ząbki czosnku, pomidora pokrojonego w kostkę, dopraw solą, pieprzem i kurkumą. Na koniec dorzuć pokrojoną w kostkę połowę kulki mozarelli. Poczekaj aż zacznie się rozpuszczać. Wymieszaj ze świeżo posiekaną kolendrą. Smacznego!

baklazan_z_kurkuma2

Ten i wiele innych wspaniałych przepisów znajdziesz na

manufaktura-full-2

UDOSTĘPNIJ TEN WPIS

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.