Podczas II edycji Warsztatów Odchudzających jako Diet Coach pooznałam kolejne wspaniałe osoby. Lada moment ta edycja kończy się, ale pozostają wspomnienia, znajomości i nowe smaki. A przed nami III edycja wspaniałej przygody z odchudzaniem i zmianami na lepsze.
Dziś przedstawiam Carpaccio z buraka.
Pomysł jednej z naszych cudownych Uczestniczek.
Prosta, pyszna i zdrowa!
Składniki:
- 2-3 ugotowane i obrane buraki (mogą być gotowe, np. z Lidla, ja gotuję sama: w skórce, na parze)
- Mix sałat z rucolą
- Oliwa z oliwek, 2 łyżki
- Ocet winny, do skropienia
- Ser owczy typu feta, lub chudy twaróg wymieszany z przyprawami.
Sposób przygotowania:
Przygotuj dość obszerną paterę i ułóż na nij mix sałat.
Skrop go oliwą i octem. Możesz też te dwa składniki połączyć wcześniej i mieszanką skropić sałatę.
Cieniutko pokrój obranego buraka i plastry rozłóż na sałacie.
Posyp wybranym serem.
Uwagi:
Nasi zapaleni uczestnicy Warsztatów po tym eksperymencie kulinarnym wymyślili także swoje wersje: z prażonym słonecznikiem na wierchu, czy dodatkiem sera pleśniowego typu Lazur. Każda wersja jest pyszna 🙂
Więcej pysznych przepisów na NinaGotuje.blogspot.