• Czytelnia
    • Zdrowie i uroda
    • Rozwój i biznes
    • Męskim Okiem
    • Psychologia
    • Nasz Zespół
  • Współpraca
  • Wydarzenia
  • Kontakt
Menu
  • Czytelnia
    • Zdrowie i uroda
    • Rozwój i biznes
    • Męskim Okiem
    • Psychologia
    • Nasz Zespół
  • Współpraca
  • Wydarzenia
  • Kontakt
z-paczkow_1

Bread pudding

  • 7 czerwca, 2018
  • , 9:00 am
  • , Mniam mniam, Wszystkie

Na blachę prostokątną 20×30 potrzebujesz:

  • 7 starych pączków,
  • litr mleka,
  • ekstrakt waniliowy: 2 łyżeczki,
  • ksylitol: szklanka, półtorej
  • cynamon i gałka muszkatołowa: po łyżeczce,
  • jajka: 5 sztuk

Pączki porwij na 2-cm kostki i ułóż na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Mleko wymieszaj w robocie z resztą składników. Polej tym pączki i odstaw do nasiąknięcia około 15 minut. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Po 15 minutach sprawdź czy pączki nasiąknęły mlekiem i wstaw do piekarnika na ooło 45 minut. Smacznego!

Więcej pyszności na Manufaktura Ciastek

UDOSTĘPNIJ TEN WPIS

Na skróty...

  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
  • POLITYKA COOKIES
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
Facebook-f
Copyright 2025 © Kobietowo.pl. All Rights Reserved.

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.

ROZUMIEM