2015-10-28 11.57.05

CIASTO GRYCZANE Z WINOGRONEM, bez glutenu, mleka i cukru

Pyszne, pachnące, rozgrzewające i co najważniejsze wartościowe ciasto dla osób na diecie bez glutenu i nie tylko…

Składniki:
  • 2 jaja
  • 3/4 kostki masła
  • 0,5-0,7 kg mąki gryczanej
  • łyżeczka imbiru
  • 1-2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki suszonej stevi
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1/2 kg winogron czerwonych (ja miałam drobniusieńkie z ogrodu, 100% ekologiczne)

Sposób działania:

  1. Umyj winogron i obierz z gałązek.
  2. Masło rozpuść w rondelku i wystudź. (Kroję masło w kostkę, pozwalam się mu częściowo roztopić, wyłączam gaz i pozwalam, by reszta masła roztopiła się w tym rozgrzanym. W ten sposób unikam przypalenia i masło ma szybko odpowiednią temperaturę)
  3. Mąkę zmieszaj z imbirem i cynamonem
  4. Skłóć jaja.
  5. Do jaj wlej schłodzone, rozpuszczone masło, wymieszaj.
  6. Dodawaj mąkę i zagnieć w ciasto, czytaj dalej….-> NinaGotuje

UDOSTĘPNIJ TEN WPIS

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.