Domowe pesto myślałam, że jest bardziej skomplikowane, a robi je się błyskawicznie. Do tego jak smakuje!
Składniki na sos pesto:
- kilka liści bazylii,
- garść orzechów nerkowca,
- garść pestek dyni,
- pół ząbka czosnku,
- oliwa z oliwek
Składniki na łososia:))
- łosoś:)
- sól do smaku
Przygotowanie pesto
- Bazylię, orzechy, pestki i czosnek umieść w blenderze. Zmiksuj. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek po to by uzyskać konsystencję sosu. Po dniu w lodówce pesto zrobi się gęste, możesz rozcieńczyć mlekiem.
Przygotowanie łososia
- Nastaw piekarnik na 220 stopni. Rybę połóż na papierze do pieczenia. Dopraw solą.
- Piecz około 15-20 minut.
- Smacznego!
Więcej smakowitych przepisów na Manufaktura Ciastek